Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не е нужно да знаеш много за личните финанси, за да разбереш, че добрият кредитен рейтинг е важен за теб и твоето бъдеще. Ако си нов в кредитирането, може да не си сигурен защо. Днес ти споделяме четири ползи от добрия кредитен рейтинг и защо си заслужава всички усилия. 

Може да ти осигури пари 

Ако планираш да купиш ново жилище, кола или да използваш кредитна карта, със сигурност ще се нуждаеш от висок кредитен рейтинг.  Той е ключът към лесен достъп до финанси. Добрият кредитен рейтинг е знак за твоята финансова отговорност, което улеснява банките и кредитните институции да отпуснат средства. За всеки, който иска да има свобода и гъвкавост в управлението на своите финанси, поддържането на висок кредитен рейтинг е задължително.

Може и да ти спести пари 

Казано с други думи - кредитният рейтинг е особено важен при определянето на лихвен процент от кредиторите. Колкото по-висок е кредитният рейтинг, толкова повече вяра ще имат в способността да изплащаш заемите си и толкова по-ниска лихва можеш да получиш. Над 90% от автомобилните застрахователни компании преглеждат кредитната ти история, когато определят застрахователните премии.

Прави по-лесно откриването на комунални сметки 

Когато дойде време за откриване на сметка за комунални услуги, твоята кредитна история е от решаващо значение. Компаниите за комунални услуги предпочитат да видят, че си човек, който плаща другите си сметки навреме, без да просрочва. Лошата кредитна история или рейтинг не означава, че автоматично ще ти бъде отказана дадена услуга, но ще бъде по-трудно да си отвориш сметка и най-вероятно ще дължиш депозит нея.  

Дава спокойствие 

Добрият кредитен рейтинг ти гарантира спокойствие. Това е важно, тъй като над половината от българското население съобщава, че се тревожи за финансите си, като мнозинството посочва дълговете като една от най-големите причини за безпокойство.  

Добрият кредитен рейтинг е основата на твоето финансово благополучие. Искаш да вземеш подаръци с кредитната карта, да купиш нова кола или да изтеглиш заем? Ще имаш нужда от добра кредитна история и рейтинг, за да се наслаждаваш на по-ниски такси и да си спокоен по всяко време! Преди да поискаш заем е добре да си запознат при какви условия се отпускат.