Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никол Станкулова - красивото лице на Нова тв
Никол Станкулова - красивото лице на Нова тв

Колко дълга трябва да е полата на синоптичките? Оказва се, че този въпрос вълнува зрителите не по-малко от прогнозата за времето, а някои от тях дори пращат възмутени писма до Съвета за електронни медии и питат как да имат доверие в телевизията при тези разголени крака.

“Не можем да се месим в редакционното съдържание”, отговарят от СЕМ на всяко писмо. А председателят на съвета Соня Момчилова шеговито допълва пред “24 часа”, че колкото по-рестриктивна става икономическата ситуация, толкова повече се скъсяват полите.

“Външният вид и аутфитът на водещите в частните медии, както и в БНТ, се определят от стилисти и зависят от концепцията и търговските намерения на телевизиите”, обясни Момчилова. Факт е, че рейтингът също играе голяма роля, още повече че времето е сред най-продаваните рубрики.

В Нова тв има цял отдел, който се грижи за визията на всички водещи. И този екип от стилисти има задачата да облича водещите на прогнозата на времето за всяка емисия. “В Италия синоптиците са мъже, които са бивши военни. Но навсякъде другаде информацията се съобщава от водещи с приятна визия”, казва едно от красивите лица на Нова тв - Никол Станкулова. Разбира се, облеклото на синоптичките винаги се съобразява и със сезоните. В топлите дни тоалетите са по-цветни, често обличат и по-къси рокли, които в никакъв случай не престъпват границата на приличието. Така че негативните коментари по-скоро са плод на обичайните злобни хейтъри. А и да са съвсем мини, биха им стояли чудесно, защото всички синоптички са с перфектни фигури и в никакъв случай не би изглеждало пошло.

Затова и стилистите на Би Ти Ви подхождат смело, когато обличат хубавата Натали Трифонова. 

Заради безупречната си фигура Натали Трифонова може да си позволи къса рокля на екрана на Би Ти Ви.
Заради безупречната си фигура Натали Трифонова може да си позволи къса рокля на екрана на Би Ти Ви.

БНТ обаче се държи като класическа телевизия - там дължината винаги е около коляното, а горните части на дрехата не може да са разголени. Стилистите се съобразяват с модните тенденции при цветовете спрямо сезона, но пак използват предимно класическата гама - синьо, червено, бежово. Впрочем стандартите на БНТ важат не само за облеклото, но и за грима, прическата и аксесоарите, включително за правилния изказ и артикулация. Това е така, защото водещите трябва да са пример за подражание и култивиране на добър вкус у аудиторията, казват от обществената телевизия. 

Ева Кикерезова е сред класните синоптички на БНТ.
Ева Кикерезова е сред класните синоптички на БНТ.