Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гешев СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ
Иван Гешев СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

"Днешното решение на Конституционния съд да допусне за разглеждане искането ми за обявяване за противоконституционни на промените в Закона за съдебната власт и НПК потвърждава казаното от мен, че рекордно бързото ми отстраняване трябваше да изпревари произнасянето на КС и, че крадливи политици подчиниха ВСС на своите собствени страхове и го принудиха да спазва техния задкулисен график."

Това написа бившият главен прокурор Иван Гешев в профила си във Фейсбук.

"Ако някой не беше разбрал това досега, то днес цяла България видя истината", допълва той.

"Истината е, че, ако процедурата не беше приключила, тоест ако се спазваха Конституцията, законите и правилата на самия Висш съдебен съвет, той трябваше да я спре до окончателното решение на Конституционния съд. А тогава вече можеше и да няма възможност да ме отстрани само с 13 гласа. Тогава щяха да са необходими 17 гласа - толкова, колкото са нужни и за председателите на ВКС и ВАС.

Всички вече знаят, че този несправедлив “закон”, освен противоречащ на основни правни принципи, е създаден за и насочен персонално към мен.
Явно сериозно притесних дълбоката държава и крадливото задкулисие, след като от страх бяха принудени да правят цял закон за един човек.
Този позорен акт е показателен за тъжното време, в което живеем и поражда логичния въпрос:
След като крадливи политици могат да стигнат до такава брутална разправа с главния прокурор на Република България, то как тогава всички останали хора могат да бъдат защитени от политически репресии?

Както е казал проф. Живко Сталев, “държава без върховенство на правото е форма на организирана престъпност”.
Живеем във време на политически организирана престъпност!", завършва поста си той.