Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илияна Йотова
Илияна Йотова

Само държавният глава може да реши в какъв срок ще издаде указ за отстраняването на главния прокурор. Аз мога да уверя, че нито натиск, нито емоции ще му повлияят. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти във Варна, където пристигна за откриването на фестивала на червенокръстките филми.

Преди да се вземе решение, е необходимо да се видят и внимателно да се преценят аргументите на Висшия съдебен съвет. Това ще помогне позицията на президента да бъде достатъчно аргументирана, каквато беше и при назначаването на Иван Гешев, допълни Илияна Йотова.

Тя изрази надежда, че в парламента има разумни и мъдри хора, които знаят, че когато се пипа основният закон на държавата, това не е за ден или два, а предопределя живота на българите поколения напред. За отстраняването на главния прокурор тя коментира още, че първо трябва да се изчака решението на Конституционния съд.

Йотова видя сериозна нестабилност в новата коалиция, особено по темата за назначенията и допълни, че г-жа Лорер е станала жертва на „кървавия подпис“ на един министър.