Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бургазлийката с артистичния псевдоним Мишел Бонев се запознава с Берлускони на мач на любимия му "Милан".
Бургазлийката с артистичния псевдоним Мишел Бонев се запознава с Берлускони на мач на любимия му "Милан".

Общото с Батето - футболът, пурите, партитата и партиите – “Форца Италия” и “Напред България”

Медиите в Италия: Той отиде в София за рождения ден на Бойко Борисов

Мишел Бонев в скандал с една от бившите на Кавалера, на която бе осъдена да плати 50 000 евро

Дарина Павлова признава, че първата им нощ е “огън и жупел”

Силно обичан и мразен в родината си, бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който почина на 12 юни на 86 г., не оставя безразлични по пътя си и намира не един и двама български приятели. Светски личности, манекенки, бохеми, политици, дори гадателка.

Може би един от първите наши сънародници, който иска да подражава на харизматичния дългогодишен министър-председател на Италия, е Иван Славков-Батето.

Иван Славков-Батето
Иван Славков-Батето

Известният зет на

Тодор Живков

формира партия “Напред България” по аналогия и модел на формацията на Ботуша “Форца Италия”. За разлика от Берлускони обаче, българският бонвиван не се радва на политически успех, въпреки че бе не по-малко популярен и забавен у нас от “колегата” си на Апенинския полуостров.

Двамата са свързани и чрез страстта си към футбола. Берлускони е президент и известен запалянко на “Милан”, докато Батето е фен на “Левски” (София) и оглавява Българския олимпийски комитет и Българския футболен съюз няколко мандата.

Няма категорична информация дали двамата известни бохеми са се срещали.

Приятели на Батето

твърдят, че са се срещали,

докато е правил структурите на партията си. А през 2006 г., когато са зимните олимпийски игри в Торино, той е член на Международния олимпийски комитет и няма как да не се е видял със знаковия италиански политик.

Третото, което ги свързва, е маниерът да пушат пури и да забавляват гостите си на безкрайни купони. Едно от трите дела срещу Силвио Берлускони е именно за т.нар. бунга-бунга партита. По време на процеса кубинската танцьорка на еротични танци Лиса Барисонте разказа, че срещу 2500 евро на месец с другите момичета са изнасяли театрални спектакли, в които изпълнявали еротични движения, лишени от сексуален подтекст. Обличали се като медицински сестри, като малки момиченца или като арабки.

Впоследствие Берлускони бе оправдан по това дело. Но в хода на процеса излязоха

данни, че в забавленията

е участвала и българка

Тя пътувала с бившия премиер по време на официалното му посещение у нас през юни 2011 г., разказва Дойче Веле. В прехванати разговори Сара Томази признава, че е имала сексуални отношения с Кавалера срещу заплащане и са я принуждавали да участва в оргии. Според италианските медии там са употребявани и наркотици. Прокуратурата е засякла нейни разговори, докато подслушвала босове на Камората, с които жената поддържала връзка.

Без участие в партитата “бунга-бунга”, но официално признала за връзка със Силвио Берлускони е друга българка - Дарина Павлова, съпругата на застреляния шеф на “Мултигруп” Илия Павлов.

Дарина Павлова призна пред сп. "Оджи" за връзката си със Силвио Берлускони.
Дарина Павлова призна пред сп. "Оджи" за връзката си със Силвио Берлускони.
“Ще отнеме време, за да преодолея шока от загубата. Любов завинаги! Благодаря, че беше в живота ми!” Това написа бизнесдамата след новината за смъртта на Берлускони. Тя призна за връзката им само веднъж, и то пред италианското сп. “Оджи”. Запознали се във Вашингтон през 2004-та, година след убийството на Илия Павлов в София, и малко след това започнали афера. А за първата им нощ заедно е категорична - била е “огън и жупел”. “Никога няма да я забравя. Беше невероятно, невероятно. Той още ме подиграва, когато си припомняме онази нощ”, повтаря Дарина.

Впоследствие камера на телевизия “Скай” улови реплика на Кавалера към премиера Сергей Станишев през 2009 г., коментирайки красавицата от Казанлък: “Истината е (...), че Павлова има фантастична дъщеря.

А ти знаеш моя интерес към малолетните”, пише тогава в. “Република”, цитирайки записа.

Павлова коментира случката като шега и комплимент към Паола. Но бившият премиер е известен и с репликата си, че жените са най-хубавият подарък за мъжете. И винаги е бил заобиколен от красавици. Като една от приятелките на Дарина Павлова, също наша сънародничка, личната му гадателка Теодора Стефанова.

Павлова обаче не е близка с друга българка, която се свързва с бившия премиер - актрисата и модел с псевдоним Мишел Бонев.

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони почина на 86 години.
СНИМКА: ГЕТИ ИМИДЖИС
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони почина на 86 години. СНИМКА: ГЕТИ ИМИДЖИС
Родената като Драгомира Бонева разказва пред “168 часа” през 2010 г., че се е запознала с Берлускони през 1995 г. на стадиона “Сан Сиро” в Милано на мач на “Милан”. Бургазлийката също била запалянко на отбора.

Впоследствие обаче

Бонев описа цветисто

“системата Берлускони”

в свое интервю по телевизия в Италия, като нарече тогавашната годеница на Кавалера Франческа Паскале лесбийка. Срещу българката бе заведено дело, което тя загуби и съдът присъди да плати обезщетение от 50 000 евро на Паскале, съобщава “Кориере дела Сера”. Първоначалният иск беше за милиони евро, но артистката поискала писмено извинение от Франческа и затова получила “отстъпка”.

Освен с тези българки у нас името на Берлускони се свързва и с бившия премиер Бойко Борисов. Той се появи в компанията на италианеца, когато за първи път присъства на среща на върха на Европейския съвет в Брюксел. Но двамата се познават отпреди това. Твърди се, че лидерът на “Форца Италия” е дал съвети на колегата си във връзка със създаването на ГЕРБ, а впоследствие и за стъпките, които да предприеме за членство в Европейската народна партия.

През юни 2011 г. Берлускони дойде в България, за да открие паметник на италианския революционер Джузепе Гарибалди. Според медиите на Ботуша обаче това е само повод, а същинската причина е да почете рождения ден на Бойко Борисов същия ден.

Идеята за монумент на радетеля на обединена Италия идва след като Борисов открива паметник на Иван Вазов в Рим по време на традиционното правителствено посещение за 24 май. На събитието Берлускони е придружен от Дарина Павлова и обявява, че ще върне жеста, като дойде в София.

Бившият министър-председател се е срещал и с друг свой колега в България - Симеон Сакскобургготски. Но това, което ги свързва, е доста по-различно. По майчина линия царят има италиански корени и е роднина на Савойската кралска фамилия. Братовчедите му не са могли да стъпят в родината си след Втората световна война заради обвинения за връзки с фашистите.

През 2002 г. Берлускони

лично предприема стъпки,

за да им позволи да

влизат в Италия

По негова идея сенатът гласува да вдигне забраната за мъжете от Савойската фамилия.

В политически план Кавалера твърди, че е най-добрият премиер, който страната му е имала в последните 150 години. Дали е така - ще покаже времето, но легендите за неговите бохемски партита със сигурност ще се помнят много по-дълго. Включително и със своята малка българска следа.