Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Найденов. Снимка РУМЯНА ТОНЕВА
Валери Найденов. Снимка РУМЯНА ТОНЕВА

Започвам да подозирам, че ПП е бъдещето на България. Хъс, амбиция, агресия, безскрупулност - това са характерните черти на бъдещия победител. Такива са били болшевиките през 1917 г., - през пролетта малка и незначителна партийка, но нахъсена и готова на подвиг. Докато по-цивилизованите партии са били големи, но меки.

Накрая изборите за Учредително събрание през есента на 1917 г. са спечелени от десните есери, 324 мандата срещу 183 за болшевиките, но вторите просто разгонват парламента, докато есерите на Чернов се възмущават културно.

Та като гледам, ПП направи изцяло свое правителство просто защото има много хъс и е готова да гази през правилата, докато ГЕРБ е мекушава, отстъпва и отстъпва. Вече взела властта, ПП ще продължи да настъпва и да настъпва, и след месец - два обстановката ще е силно изменена. Другата агресивна и нахъсена партия е "Възраждане", но конфигурацията не е в нейна полза, освен ако Радев не се постави в тяхна услуга. Забравете правилата, те вече редовно се заобикалят.

От фейсбук