Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мартин Димитров. Кадър БНТ
Мартин Димитров. Кадър БНТ

Имаше два пътя, единият беше да продължат служебните кабинети на Радев и това създаваше огромен риск кризата от политическа да стане институционална. Другото решение, което е трудно, беше да направим правителство. Това заяви в "Панорама" по БНТ Мартин Димитров, депутат от "Демократична България". Той припомни, че няма бюджет, регулаторите не са попълнени, чакат реформите в плана за възстановяване и трябвало някой да извади държавата от това тежко положение.

По повод искането на имунитета на Борисов Мартин Димитров заяви, че ДБ отдавна предлагала - кой каквото е правил, да носи отговорност. И подчерта, че лично той, ако му поискат имунитета, би го дал, но ако не постъпят по този начин, парламентарната практика е да се направи комисия и да се четат тези документи внимателно.

Димитров напомни, че когато по време на първия кабинет на Борисов, не са минали техните конституционни промени, Христо Иванов си е подал оставката. И тогава са разговаряли с всички парламентарни групи, каза още той, като препрати към сегашните срещи. Направи обаче една разлика - "това, че ДПС прецениха да пратят в конституционната комисия Делян Пеевски не беше правилен ход".

На въпрос дали е съгласен с философията на финансовия министър Асен Василев, Димитров заяви: Ние сме фискално най-разумни, десните, ДБ, но заедно с колегите от ПП ще имаме внимателен подход, дефицит до 3% и тази, и следващата година. Пенсионерите ще получават пенсиите си в срок, ще има инвестиции, ще се плащат заплатите, които зависят от държавата. Няма да има увеличение на данъците, много е важно икономиката да расте.

По повод етикета, че правителството е на посолствата, той коментира, че е видял едно посолство да казва как да се гласува.
   "Ние отстояваме българския интерес, можем да казваме "не" на Брюксел и никакви посолства не могат да ни диктуват".