Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Лорер
Даниел Лорер

Брандирането на Министерския съвет било "спонтанен изблик на гордост"

Изисква се огромна политическа смелост да правиш правителство, подкрепено от ГЕРБ, и конституционна реформа с подкрепата на ДПС. Очевидно е, че ДПС ще искат да вземат максималния политически кредит. Реабилитацията на Пеевски е едно от тях и той стана редовен гост в нашите стаи - това коментира пред Би Ти Ви депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

За ДПС е важно той да бъде реабилитиран и затова той участва в този процес, обясни още той за Пеевски.

На въпрос защо осем души от ПП-ДБ са гласували "въздържал се" във вота за това дали Делян Пеевски да влезе в конституционната комисия, той обясни: Дали си "против" или "въздържал се" - това е нюанс.

За нас е проблем, защото това е символ на промените, които искаме да осъществим. Ако ние се борим за правова държава, подобни стъпки са символ в обратната посока. Ето защо за нас това бе недопустимо, обясни депутатът. Той не знаел какво точно обсъждат лидерите му с Пеевски в парламентарните стари.

Партия "Възраждане" се оказа пълен фейк, напълно фалшива, смята той заради вчерашното гласуване, при което хората на Костадин Костадинов не се включиха и така гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН.

Лорер призова младия депутат от ГЕРБ Даниел Александров сам да се откаже от имунитета си, след като вчера стана ясно, че има повдигнато обвинение за блудство с дете под 18 г.

Бившият електронен министър отрече Румен Спецов да е политическо назначение. Вчера той бе възстановен като шеф на НАП. Постът заемаше и по време на кабинета "Петков".

Като "лош политически вкус" определи Лорер решението да се освободят всички досегашни зам.-министри и го сравни с препоръката на президента Румен Радев да не реализира мандата, както и това, че той си замина преди да чуе химна и да види клетвата на новите министри.

Мисля, че се чувстваме горди, че в такава ситуация успяхме да постигнем редовно правителство. Видяхте, че първата политическа сила не успя да го направи, а втората успя със свои министри, обясни Лорер защо от ПП са решили да брандират страницата на Министерския съвет с лого на партията си.

Мисля, че е бил спонтанен изблик на гордост, каза той.

Относно преговорите за кабинет, той разказа, че ГЕРБ сами са настояли Асен Василев да е финансов министър. 

Бюджет 2023 щяла да е първата цел на новия кабинет.