Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова отрече да са били договорени министрите с първия мандат. Попитана дали е имало постигната договореност за постове в Министерски съвет, отговори с „не, лъжа е“. "Господин Борисов, знам, че сте лъжец, поне от седем години го знам, но че сте толкова голям не съм вярвала", коментира тя пред журналисти в парламента.

„Аз ги слушах колегите от другите партии, просто не исках да се карам допълнително с тях, защото до вчера се наричахме партньори и, ако г-жа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има правителство с първия мандат. Примерно Гроздан Караджов щеше да е министър на транспорта. Бяха договорени дори министрите, да не си отварям повече устата“, каза по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че изведнъж като не се е получило, с втория мандат има редовно избрано правителство.

Нинова уточни, че когато са водели разговори за правителство, изобщо не е ставало дума за Гешев.

Тя коментира, че Христо Иванов се е върнал в политиката, „акостирайки с една лодка на Росенец да се бие там с НСО пред дома на Доган“. Вчера и днес се прегръща с Делян Пеевски за конституционна реформа, добави Нинова. Тя отбеляза, че „Продължаваме промяната“ – създадени, за да се борят с модела ГЕРБ, сега си пазят гръб в гръб Кирил Петков и Бойко Борисов имунитетите.

Попитана дали ще даде поне сто дни толеранс на новото правителство Нинова отговори с „не“. По думите й България няма сто дни да чака. Толкова кризи са се натрупали, не може другата седмица да внесат бюджет, в който замразяват доходите на хората, замразяват социалните плащания при този ръст на цените и при тази инфлация, и ние да чакаме да изтече стотния ден, за да им кажем, че така няма да стане, добави Нинова пред БТА.

На въпрос за имунитета на Кирил Петков, тя каза: „Да си дадат имунитета, нали са мъжкари“. Ако твърденията им, че са невинни са верни, да ги дадат, прокуратурата не издава присъди. Има съд накрая, той ще каже дали са невинни или не, посочи Нинова. То е очевидно, че се крият зад тези имунитети. Аз бих предложила на Христо Иванов, защото чух, че ще ни покани на някакви разговори за Конституция, в тези промени да махнем депутатския имунитет, каза още тя. По думите й, ако бъде внесен в зала, ще гласува „за“ да се отнеме, не защото е Кирил Петков.