Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Росен Христов
КАДЪР: БНТ
Росен Христов КАДЪР: БНТ

Вероятността „Газпром“ да поискат и да спечелят арбитражно дело срещу България е минимизирана. Мисли се в посока ние да предявим претенции срещу „Газпром“, каза в предаването „Денят започва“ на БНТ служебният министър на енергетиката Росен Христов по повод спрените доставки на природен газ от руската страна през 2022 г.

Внимателно се следи какво се случва в другите държави по казуса и се прави подготовка именно за движение в това направление, заяви той.

По думите му трябва да се направят много анализи и да се изгради силна позиция, за да имаме шанс да спечелим. Работи се планово с международни юридически компании с много опит в областта, които в момента наблюдават и ни подготвят позиция. Вярвам, че до месец-два ще имаме изготвена позиция, за да можем да стартираме арбитраж, обясни министърът.

Той добави, че е рано да се каже на каква стойност ще е искът на България.

Росен Христов заяви, че не се притеснява от евентуална ревизия в Министерството на енергетиката от страна на редовно правителство. Не само, че не се притеснявам, дори съм горд с постигнатото, особено за такъв кратък период. Вярвам, че такава ревизия ще бъде направена, така че да валидира това, което аз казвам. Резултатите са очевидни, допълни министърът.