Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мирослав Ненков
Мирослав Ненков

В здравеопазването има много пари, само че се крадат. Който иска да прави реформи трябва да има много голяма подкрепа. Това каза анестезиологът и бивш министър на здравеопазването Мирослав Ненков пред Нова телевизия.

Според него затова и опашката за здравни министри върви по-бързо от тази в супермаркет.

За бъдещия здравен министър кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ проф. Христо Хинков каза: Дай боже да успее. Не мога да си позволя да му дам съвет, той е по-опитен човек от мен. Няма да има нищо лесно. 

Имаше една история по време на моето управление - шеф на една болница не беше успял да похарчи всичките си пари за годината, аз ги пренасочих към друга болница, а депутатът от този район ми каза: защо взехте парите от децата? Защото са били за детско отделение. Как звучи. А всъщност става въпрос за едни некадърници, които не са успели да насочат тези пари и когато те не се похарчат за годината, се налага да се върнат обратно в централния бюджет.

През последните години управлява кабинет, който няма никакъв обществен контрол. Какъвто и да е новият, той е назначен от парламента и ще има някакъв обществен контрол. Съветските агенти ще бъдат активирани, дано кабинетът успее да издържи, прогнозира той.

През седмицата Ненков напусна ВМА. "Беше направен опит да бъдат преустановени медийните ми изяви, не знам защо. Разделихме се с неприятен тон, ултимативен. Не може и най-страховитият генерал да казва на работниците си какво да правят в извънработно време".