Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тихомир Безлов
КАДЪР: БНТ
Тихомир Безлов КАДЪР: БНТ

Сарафов няма да стане главен прокурор, това е нереалистично, каза още той

Бившата съпруга на Петьо Петров протестираше в защита на Гешев, не е непознато лице. Тя беше срещу Христо Иванов. Госпожата има доста познания в ъндърграунда на прокуратурата. Това каза в предаването "Твоят ден" по Нова нюз Тихомир Безлов oт Център за изследване на демокрацията.

"Сарафов няма да стане главен прокурор, това е нереалистично. ПП твърдо седят зад Асен Василев, той е точката на компромис. С изключение на периода на Никола Филчев, винаги е имало политизиране на прокуратурата. Фигурата на главния прокурор отново беше номер 1 фактор за случващото се с преговорите за кабинет. Зестрата на Мария Габриел беше искането за отстраняване на Гешев", смята той.

По думите му "Осемте джуджета" е вътрешна група на прокуратурата.

"Никога политиците не са надделявали над прокуратурата. Спомняме си за казуса между Филчев и Костов. Когато смятахме, че полиците вземат превес, излезе записът на Радостин Василев, който консолидира ГЕРБ и ПП. Този хаос не може да се управлява. Ако депутат иска да засегне интереси на прокуратурата, е в реален риск", коментира Безлов.

Бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров беше обявен за издирване във вторник. Той бе търсен при акция на ведомството и прокуратурата в известен столичен ресторант и в дома си, но не бе открит.