Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Kриминалистът Иван Савов
Кадър: България он еър
Kриминалистът Иван Савов Кадър: България он еър

Това е едно типично поръчково убийство, извършено от професионалисти, което е заплатено доста добре. Можем да кажем в стил Агата Кристи "убийство за милиони".

Това каза криминалистът Иван Савов . Той коментира убийството на Красимир Каменов - Къро в Република Южна Африка миналата седмица.

Според Савов Къро е "виден представител на ъндърграунда от 90-те години" и един от малкото оцелели.

"Човек с такава дълга биография няма как да не засегне нечии интереси - или негов бивш партньор, или някой, който се чувства застрашен от това да му бъде отнет бизнеса", каза криминалистът.

Той не изключи възможността убийството да е свързано с бизнес, който няма нищо общо с България, като например бизнесът с диаманти в Африка.

"Струва ми се невъзможно физическите изпълнители на убийството да бъдат установени. За поръчителите не е толкова невъзможно, но там трябва да се работи доста сериозно и трябва да има сътрудничество", обясни Савов.

Той каза още, че трябва да се изчистят всички конспирации по случая и това, което се разбере от разследването, да се оповести и да стане ясно дали Каменов е продължавал да "дърпа конците в България".

"Не мисля, че ще видим отговор в конкретния случай, защото времената на вендетите между различните групировки предполагаха силни страни. Не смятам, че Къро е поддържал някаква силна мрежа, която да отмъсти за него", подчерта Савов.

Това, че децата на Къро са останали живи, не е случайно, убеден е криминалистът.

"Килърите обикновено проучват предварително навиците на целта си. При тях има правило на децата да не се посяга. В случая те са изчакали децата да отидат на училище", мотивира се Иван Савов пред Bulgaria on air.