Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Атанасов СНИМКА: Николай Литов
Атанас Атанасов СНИМКА: Николай Литов

Служебни министри ще бъдат кандидати за кметове в София и Пловдив

Искането на имунитета на Бойко Борисов заради "Барселонагейт" е целенасочена атака за натиск, за да не подкрепи правителство с втория мандат. Ако нямаше имунитет той щеше да бъде арестуван още вчера. Това каза съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов пред bTV.

Той припомни, че е бил първият народен представител, който се е отказал от имунитета си, но сега това било лично решение на Борисов.

"Това дело е от три години, а националния срок по разследванията е два месеца по НПК. Бойко Борисов беше две години без имунитет. Това е целенасочена атака за натиск срещу него, за да не подкрепи правителство с втория мандат", каза още той.

Има цялостна кампания за дискредитирането ни, която е организирана от кохортата на президента. Услади се на президентската кохорта изпълнителната власт, каза още ген. Атанасов. Той е категоричен, че е наложително да има редовно правителство. 

Ние не сме пералня, за да изпираме някого, каза той повод на изтеклия запис от събранието на ПП.

Тази седмица, когато се реализира втория мандат - сега ли е моментът да му се иска имунитета. Аз съм сигурен, че ако нямаше имунитет още вчера щяха да го арестуват, за да не подкрепи втория мандат, каза още той.

Гешев и Радев координирано работят да няма правителство. Има интерес служебната власт да продължи до местните избори - една част от служебните министри ще бъдат издигнат за кметове в София, Пловдив и да се създаде нов политически проект, каза още съпредседателят на ДБ.

Някои позиции в проектокабинета ще бъдат променени, за да има експертен профил, обясни още той.