Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гешев СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ
Иван Гешев СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Потвърждавам, че е отправена заплаха срещу прокурор и срещу мен. Понеже съм в отпуск по лични причини, бях уведомен по установения ред. Не съм запознат с подробности. Сигурен съм, че правоохранителните органи ще си свършат работата. Това написа във фейсбук профила си главният прокурор Иван Гешев, позовавайки се на информация на "Труд", според която той и прокурор по делото "Барселонагейт" са получили заплахи за живота си. 

"След всичко, през което минах след опита за убийство срещу мен, как си мислят, че ще ме уплашат? Заплахи срещу журналисти, заплахи срещу магистрати, взривове, убийства. Както е казал още в деня на атентата един специалист по тероризъм: Ако държавата не вземе мерки, това ще е само началото. Аз пак ще повторя, че не ме е страх и не бягам, а се бия. Докрай!", пише още главният прокурор. 

В началото на месеца главният държавен обвинител бе мишена на атентат, който се размина без жертви. На пътя за Самоков избухна взривно устройство пред една от колите на кортежа на Иван Гешев.