Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ХРИСТО ИВАНОВ
ХРИСТО ИВАНОВ

Призивът ми е да не се поддаваме на шантажи. Очевидно целта е България да бъде хвърлена отново в избори, заяви Иванов

"Искания за сваляне на имунитет на Борисов или който и да е депутат няма. Всичко което е говорено е с оглед на ситуацията като цяло в страната, в която главния прокурор заявява, че ще атакува парламента. Нарече ни боклуци, само защото НС иска да му ограничава правомощията", заяви съпредседателят на "Да, България" Христо Иванов в кулоарите на парламента. 

Иванов беше категоричен, че е дал пример каква е европейската практика, но не и за защита на конкретно лице.

Това бях първите думи на Иванов, след като в записите на Радостин Василев от ПП, се чува неговото име с предложение как да се забави свалянето на имунитета на Борисов. 

"Имаме ситуация, в която прокуратурата открито заявява, през устата на главния прокурор, че ще атакува парламента заради факта, че парламента се опитва да ограничи безконтролността на главния прокурор", посочи той.

"Затова съществуват имунитетите, да бранят народните представители. Ние сме обсъждали практиката на европейският парламент за много по-внимателно разглеждане на исканията за сваляне на имунитети, така че да може да се направи преценка. Не виждам проблем, че сме обсъждали европейска практика", категоричен бе Иванов.

Той призова, никой да не се поддава на шантажа, който се опитва да се произведе.

"България има нужда от правителство. Всички сме на това мнение. Ще продължим да работим затова" заяви Иванов.

А на въпросът дали ще има такова, съпредседателят на "Демократична България", отговори, че не е врачка.