Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев трябва да даде втория мандат, а да не се ошмулва като кремълска мушмула. СНИМКА: Румяна Тонева
Румен Радев трябва да даде втория мандат, а да не се ошмулва като кремълска мушмула. СНИМКА: Румяна Тонева

Мисля си... Всеки път, когато има шанс за нормализиране поне малко на живота ни, когато има шанс за успокояване на ситуацията, когато има шанс за крехко примирие между враждуващи политически сили, все ще се случи нещо, което да ескалира истерията.

И да ни раздели за пореден път на по-умерени, по-крайни, по-желаещи, по-скептични, по-тихи, по-буйни, по-всякакви... За да може за пореден път да се изпокараме помежду си. И в караницата нищо да не успеем да постигнем.

Вижда се, че всички чудовища са на свобода. И късат малкото останали живи парчета от демокрацията. Дано всички имаме силите да намерим правилен път, който да ни изведе от тази чудовищна мъгла.

- Президентът трябва да даде втория мандат, а да не се ошмулва като кремълска мушмула. Заради него сме на дъното на Европа. И той сигурно ще бъде осъден от съда на историята, защото ярко се е противопоставил на цивилизационния избор на българите.

- ГЕРБ трябва да спрат да губят времето на държавата и да се опитват да печелят тактически предимства. Помним кой разсипа институциите. Да спрат с глупостите за един или двама повече министри, да си изчистят ръководството от корумпета и веднъж поне да се опитат да са конструктивни. Иначе отиваме на избори и нови месеци под управление на Радев. И те ще носят пълната отговорност за това.

- ППДБ да се стегнат, да не поддават на изнудване, да вкарат правителство само с Габриел, както беше първоначалната заявка, и да продължаваме напред. Понякога е по-добре ужасен край, отколкото ужас без край.

- ДПС също са на кръстопът. Имат шанс да се променят, но не е ясно дали имат сили. Скоро даже и на техния електорат ще им писне.

- БСП и Възраждане - не, от тях нищо не се очаква.

- Феновете на партиите - да се опитаме на моменти да сдържаме емоциите си към собствените си избраници. Ние сме ги изпратили там, трябва да им имаме доверие. Особено в такава сложна ситуация. С "правоверните" си истерии и късане на ризи понякога не сме от полза. Да видим какво ще направят, да им дадем малко доверие, а след това, ако наистина ни предадат, да ги свалим. Иначе да реагираме на всяка дума и на всеки слух, без да имаме цялата информация, понякога е напрягащо или направо погрешно.

В тази чудовищна ситуация на изпуснати чудовища, всички трябва да се опитаме да направим максималното. Не е лесно, знам. Но преборването с чудовища никога не е било лесно...

От Фейсбук.