Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йордан Стоев
Йордан Стоев

Чатовете и записът, пуснати от главния прокурор Иван Гешев с мен, са манипулирани. Части от писмената комуникация липсват. Това каза преди заседанието на Висшия съдебен съвет членът му Йордан Стоев и посочи, че не той е на записа. 

Стоев обясни, че по случая вече е започната проверка в Софийската градска прокуратура и там ще каже всичко. Категорично отрече да е търсил Гешев, обясни, че главният прокурор го е поканил на гости. 

Записът не е правен от мен, как си представяте, че ще направя подобно нещо и след това ще го дам на една жена пред Съдебната палата, за да го даде на Гешев, каза още Стоев.

Обясни, че той, Калина Чапкънова и Георги Кузманов са призовани за разпит във Върховната касационна прокуратура. Посочи, че това е нарушение, защото тя е пряко подчинена на главния прокурор и актовете там не могат да се обжалват. Нарече разпитите "елементарен опит за сплашване". 

Запитан от "24 часа" дали заради разпространените чатове от Гешев, Стоев ще внесе ново искане за отстраняването на главния прокурор, членът на ВСС каза, че ще прецени. Магистратът има два внесени сигнала срещу главния прокурор. Единият е заради присъствието на израелския експерт на огледа на атентата срещу обвинител номер 1. Другият е заради фразата "политическия боклук".

На заседанието днес ще се разгледа първото искане.

 

Публикувахте от 24 часа в Сряда, 24 май 2023 г.