Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Записи с психолога, изготвил профила му, разкриват: Първите му жертви са 5 г. по-рано, мотивира го порното с насилие, бележи го раздялата с най-голямата му любов

„Той можеше да живее три живота и аз нямаше да знам”, казва най-близката му приятелка

Сутринта на 29 май 1969 г. две момичета изчезват безследно в Оушън Сити. Ден по-рано 19-годишните Сюзън Дейвис и Елизабет Пери са отседнали в хостел. Планират да отпътуват към родните си места, за да прекарат колежанската ваканция с родителите си. Крайната точка е Северна Каролина, но те така и не я достигат.

Труповете им са намерени три дни по-късно в гориста местност недалеч от закусвалня. Намушкани са многократно и са пребити до неузнаваемост. Едната е съблечена гола. Досието е затворено след дългогодишно разследване. Десетките свидетели и заподозрени не дават резултат.

Днес родителите на Сюзън и Елизабет са мъртви. Няма да чуят новината, че случаят на децата им ще бъде разгледан отново от властите. Причината - съмнения, че нападателят на девойките е не кой да е, а самия Тед Бънди.

Теорията, че един от най-известните серийни убийци е по-голямо зло, отколкото всички досега са предполагали, ще бъде потвърдена 50 г. след като той поема последния си дъх на електрическия стол.

Новите разкрития за него не просто ще затвърдят ужаса, но ще покажат за пореден път, че пропуските на властите са били драстични и неосъщественият арест на Бънди е довел до повече от 30 други убийства.

Детайлите, които хвърлят нова светлина върху тази зловеща история, идват от записи на психолога Ал Норман - 650 часа разговори с най-бруталните извършители на престъпления от 70-те и 80-те години на миналия век. Специалистът прави профили на рецидивистите, които тогава прохождат в кървавия занаят, а ФБР тепърва развива отдела си за анализ на поведението им.

Анализите на Норман са открити от семейството му в сейф в неговия кабинет след смъртта му през 2018 г., но стават факт едва сега.

Какво пише в тях четете сп. "Космос"!