Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Денков
Николай Денков

Автор: Весела Бачева

"Госпожа Десислава Атанасова наруши споразумението. Това трябва да стане ясно на всички и обяснява защо имаме причини да бъдем внимателни в отношенията с ГЕРБ-СДС, защото във всеки един момент може да се окаже, че това, което сме се споразумяли, може да бъде нарушено, поставяйки допълнителни условия или различни акценти и нюанси".

Това заяви на брифинг в парламента акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната" - "Демократична България". Повод за думите му стана отказът на ГЕРБ по-рано днес в дневния ред на парламента да се включи и точка за избор на председател на правната комисия. А на брифинга дойде и Десислава Атанасова от ГЕРБ, която изслуша ПП-ДБ.

Денков изрази надежда, че хората на Бойко Борисов ще "преразгледат позицията си и ще се върнат на позицията, която заедно са уточнили". И припомни, че на 19 април НС е започнало работата си със сключеното джентълменско споразумение между първите две политически сили, и изчете думите на шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова от трибуната, че ако парламентът има живот, по-дълъг от три месеца, то шефовете на НС и на правната комисия ще се въртят на ротационен принцип, както и че на първо време ГЕРБ ще оглавят парламента, а ПП-ДБ - правната комисия.

"Не само в този случай, а по принцип в политиката много важно нещо е доверието. За да се изгражда доверие, трябва да се изпълняват ангажиментите. Ние сме притеснени от това, което се случва. ГЕРБ искат от нашата политическа сила подкрепа за избор на тяхно правителство, а как ние да бъдем уверени в общи действия, след като не се спазват джентълменски споразумения?", включи се и съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.