Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов (в средата) на втория ден проговори от акцията. До него вдясно е заместникът му Радослав Начев, а отляво - шефът на "Охранителна полиция" Костадин Костов.
Директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов (в средата) на втория ден проговори от акцията. До него вдясно е заместникът му Радослав Начев, а отляво - шефът на "Охранителна полиция" Костадин Костов.
  • Васил Костадинов отказа да коментира доволен ли е от резултатите на операцията
  • Проверени са 400, у двама са открити наркотици

Два дни след скандалната нощна полицейска операция в пловдивски нощен клуб шефът на областната дирекция на МВР Васил Костадинов за първи път излезе с изявление за акцията.

"Да, карани са хора да се събличат и да заемат странни пози, но проверката е извършена съгласно правилата и Закона за МВР", отговори той.

400 души бяха проверени в тоалетните на заведението от 1,30 до 6 часа сутринта на 6 май. Мнозина негодуваха остро от начина на провеждане на операцията, а от заведението сезираха прокуратурата. Съюзът на заведенията в България също излезе с остра реакция относно действията на полицията в Пловдив.

"Факт е, че в тези заведения масово се пуши трева, но досега не сме получавали сигнали от самите управители и служители в дискотеките. Затова и подходът на операцията беше такъв", каза Васил Костадинов. По думите му от 5 март до сега в Пловдив са проведени общо 4 подобни операции. По първата акция на 5 март има образувани три досъдебни производства срещу неизвестен извършител. На тази от 11 март били открити наркотици у четирима и срещу тях са образувани бързи производство. При операцията на 19 март са заловени 7 с наркотици в нощен клуб. А на последната акция от 6 май са образувани едно бързо и две досъдебни производства. "В едно от сепаретата е намерено прахообразно вещество", каза Васил Костадинов.

Във въпросната нощ в заведението е имало 14 непълнолетни, които са били с декларации за придружител.

"Публична тайна е, че в такива заведения са употребяват и разпространяват наркотици. В зависимост от капацитета на куба се предприема съответна тактика за проверка", каза Костадинов. 

Той разбирал състоянието и позицията, в която са се озовали голяма част от посетителите. Но за да се постигнели конкретни мерки, това бил начинът за проверка.

Попитан доволен ли е от резултатите от 6 май, където само у двама са намерени наркотици, Костадинов отказа да коментира.

Категоричен е, че полицаите не са си превишили правата.