Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доц. Георги Лозанов в предаването "Офанзива". Кадър NOVA NEWS.
Доц. Георги Лозанов в предаването "Офанзива". Кадър NOVA NEWS.

Според него акад. Денков може да бъде фигура, основа на взаимодействие между ГЕРБ и ПП

"ПП и ДБ вече направиха два компромиса, а ГЕРБ нито един. Първият голям компромис е влизането в разговори с ГЕРБ, макар да имаха остро критическа позиция. За тях това има висока електорална цена. Вторият компромис е, че избраха Росен Желязков за председател на НС. От ГЕРБ сега е време да направят собствената си крачка и да подкрепят възможно предложение от страна на ПП-ДБ". Това каза медийният експерт доц. Георги Лозанов в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS.

Според него акад. Денков може да бъде фигура-основа на взаимодействие между ГЕРБ–ПП, защото е започнал кариерата си в кабинет на партията на Борисов. "Считам, че Христо Иванов като биография, експертност и диалогичност, има потенциал да бъде премиер. Въпросът е дали ГЕРБ действително иска да даде възможност ПП-ДБ да направят правителство. В началото изглеждаше, че искат, сега е обратното. Ситуацията отива към шести поред избори, а е добре когато нещо се повтаря отново и отново, като е ясно, че ще е същото. Цялата политика започва да добива фарсов характер. Почнахме много да превиваме клона, няма нови послания. Отиваш на нови избори, ако има нов потенциал", коментира доц. Лозанов.

По думите му протестите са показали, че народът желае промяна, а ГЕРБ трябва да заяви участие в нея. "Започва да се формира евроатлантическо настроение, което да има политическо представителство. То обаче с всеки избор, който не произведе правителство, вината се хвърля на евроатлантическите партии. За да спре това, нужно е да се направят приемливи компромиси. Eвроатлантическата интеграция е важна, защото без нея чуждопоклонниците може да се окажат петата колона на Кремъл", смята той.