Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лена Бориславова
Лена Бориславова

Как да загубиш и останалите ти под 10% обществено доверие и да унижиш още повече институцията на прокуратурата? Като излъжеш, че е застрашен животът на семейството ти в опит да предизвикаш съчувствие към себе си.

Това заяви в пост в своя фейсбук профил бившата депутатка от ПП-ДБ Лена Бориславова. 

Коментарът й се появи по повод изказването на вътрешния министър Иван Демерджиев в парламента относно това, че главният прокурор Иван Гешев е пътувал сам в джипа с охраната си, назначена му от НСО, и не е бил с членове на семейството си по време на атентата срещу него. 

Още тогава бившата депутатка от "Продължаваме промяната" се усъмни в опита за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев, който стана мишена на покушение.

Бориславова сподели и пост на депутата Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната", който гласи: 

"Не прави чест на г-н главния прокурор, че цяла седмица мълчи и не взе отношение по въпроса дали членове на неговото семейство са пътували заедно с него във въпросния автомобил по време на т.н. ”атентат” срещу правосъдието в Р. България и с това манипулира общественото мнение в посока да буди съчувствие към себе си - т.е. да се засили образа си на “жертва”.

Днес вицепремиерът и вътрешен министър г-н Демерджиев категорично разсея всички съмнения - г-н Гешев е бил сам в автомобила.

Беше разсеян и друг мит - как се е оказал на територията на страната т.нар. “израелски експерт”, който е бил ангажиран в неясно какво качество да дава оценка на това деяние. Министърът категорично посочи, че това лице е влязло в България час и половина преди инцидента! Случайно съвпадение?!

Българските институции не трябва да изключват нито една версия - в т.ч. и инсценировка (в каквато насока имаше изявление от антуража на Гешев)!

Надявам се всички замесени лица в това деяние да бъдат установени, да бъде установено качеството и мотивите им и съответно да бъдат санкционирани!"

Как да загубиш и останалите ти под 10% обществено доверие и да унижиш още повече институцията на прокуратурата? Като...

Публикувахте от Lena Borislavova в Петък, 5 май 2023 г.

Опитът за покушение срещу главния прокурор стана в понеделник в 11,45 часа на пътя Самоков - София край вилна зона Ярема. Взривът избухва секунда преди колата на Гешев да се изравни с бомбата.

Следователи и полицаи търсят къде е бил скрит човекът, задействал взривното устройство. В първото си изявление в деня на атентата зам.-главният прокурор Борислав Сарафов обяви, че Гешев е бил със семейството си и само една случайност ги е спасила.