Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Танцуващият кючек школски директор от Брусарци се оплакал на прокурора
Танцуващият кючек школски директор от Брусарци се оплакал на прокурора

Не се срамувам от кючека, заяви за "24 часа" директорът на СОУ „Христо Ботев“ Брусарци Асен Арсенов.

Повод за думите му са плъзналите в интернет кадри, на които той играе кючек с ученици на фона на портрет Кирил и Методий на ромски празник в училището. За части от секундата се вижда и портретът на Ботев. На видеото директорът на Средно училище „Христо Ботев“ в Брусарци си партнира с ученичка по време на танца.

Съученици на момичето ги снимат. По-късно клипът тръгва и в Ютюб и така се разгаря скандалът. В мрежите гневни граждани нападат директора, че скверни Кирил и Методий, че и Ботев, като играе кючек. 

"Прочетох какви ли не коментари, които са обида към всички учители. Някой пише: „Дайте им по 5000 лева заплати на учителите, а другите ще мизерстват“, възмущава се пред "24 часа" директорът, който казва, че ромчетата почитат кючека, този танц е в кръвта им. Подхожда на ромския празник, който са чествали.

"Подадох жалба в прокуратурата. Искам да няма дискриминация. Ние приобщаваме ромските деца към школото. От 183 ученици 81% са ромчета. Направих го от солидарност. Явно имам врагове или просто зложелатели се възползват от случая. Тук се говори, че ще ме уволнят, а нашето училище е добро, имаме възпитаници, които ходят по състезания и получават награди. На 7 април чествахме празника на ромите. Децата бяха в приповдигнато настроение. Питаха ме "Господине, може ли кючек?". И аз им разреших. В голямото междучасие в коридора танцувахме. Не сме се крили. Има 43 камери, бяхме поставили микрофони за музиката. Започнахме с Химна на Република България. Имахме тържество, на което присъстваха родителите. Подадох жалба срещу мъжа, който е пуснал видеоклипа", казва още Арсенов.