Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радостин Василев КАДЪР: БНТ
Радостин Василев КАДЪР: БНТ

Тези, които ни опаковат към ГЕРБ, ще бъдат разочаровани. Границата ни е, че имаме взети решения - няма да подкрепим правителство с мандата или участие на ГЕРБ, каза депутатът от ПП-ДБ

Бях в залата и не гласувах за Росен Желязков за избора му като председател на парламента. Моето лично мнение е, че в ГЕРБ има по-достойни от него, например Десислава Атанасова, тя е най-подготвена и би била един добър председател.

Това заяви в "Здравей, България" по Нова телевизия депутатът Радостин Василев от ПП-ДБ.

Василев обясни, че не е гласувал и за зам.-председателите на НС заради Росица Кирова от ГЕРБ.

Тези, които ни опаковат към ГЕРБ, накрая ще бъдат разочаровани. Не е коментирана лидерска среща - че ще има ще има, но кога и кой ще участва не е коментирано, каза още Василев.

Границата ни е, че имаме взети решения - няма да подкрепим правителство на ГЕРБ или правителство с участието на ГЕРБ. И това не е променено. Идеята е, че няма да направим прегръдка с ГЕРБ. Отговорността за съставяне на правителство си е тяхна, допълни депутатът от ПП-ДБ.

Той допълни, че многократно обяснявали, че пред коалицията, от която е избран, стои само правителство на малцинството.

Това сме обещали на избирателите ни и няма да ги разочароваме. Идеята ни е да представим такова правителство.

ГЕРБ искат бюджетът да се предложи от редовно правителство, ние - от служебното. Ще търсим подкрепа от всички парламентарни групи. Имаме план кои хора за какви позиции могат да бъдат използвани.