Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Стоянов
КАДЪР: БНТ
Димитър Стоянов КАДЪР: БНТ

"България никога не е заявявала, че ще дарява самолети МиГ-29. Вероятно документите са преработени". Това заяви Димитър Стоянов на брифинг пред МС. 

Ясно трябва да се направи извод доколко тези документи са достоверни и секретни, явно те с преработени, каза Стоянов. И обясни, че самолетите ни дежурят и днес. Припомни, че са обявени две обществени поръчки за купуването и ремонт на двигатели. 

В Закона за отбраната имало ясно разписани текстове, които не позволявали друга държава да носи нашата охрана на въздушното пространство, a това можело да стане съвместно с нея. 

Има сериозна законова пречка самолетите ни да бъдат предоставяни и те са ни нужни, категоричен бе военният министър. 

Според изтеклите от Пентагона документи България е предложила на САЩ да даде изтребителите си МиГ-29 на Украйна, съобщи Си Ен Ен.

Триъгълните сделки са част от решението на Народното събрание. Там ясно е записано, че трябва да търсим възможности да заменим нашето старо въоръжение с натовско. Категорично мога да заявя, че такива разговори са водени за триъгълни сделки за различен вид техника, каза още Стоянов. Не пожела да коментира точно за каква техника става дума, защото “партньорите са пожелали тази информация да остане конфиденциална“.