Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Актьорът има славата, че си пада по млади жени. Снимка: Архив
Актьорът има славата, че си пада по млади жени. Снимка: Архив

Актьорът бе призован като свидетел по дело, свързано с кампанията за преизбирането на Барак Обама за президент

Холивудската звезда Леонардо ди Каприо преминава през труден период. Докато бе призован в САЩ да свидетелства по дело срещу основен спонсор на филма му “Вълкът от Уолстрийт”, в Англия гръмна новина, че е започнал романтични отношения с местната телевизионна водеща Мая Джама, без май да е приключил с предишната си връзка.

Британският вестник “Сън” написа, че двамата са забелязани заедно в Ню Йорк и Париж. Даже публикува папарашка снимка как излизат от клуб във френската столица. Източник на изданието твърди, че 48-годишният актьор бил увлечен от 28-годишната красавица, след като приятели ги запознали. Изпратил ѝ рози и оттогава двамата правят всичко възможно да се виждат някъде по света. “Мая и Лео са в постоянен контакт и са били на няколко срещи. И двамата наскоро приключиха дълги връзки, така че никой от тях не бърза с нищо. Те просто се забавляват”, казва източникът.

Видени са да купонясват за първи път заедно в Лондон през февруари. Още тогава британските таблоиди пишат, че явно

помежду им се зараждат романтични отношения

Мая е сочена като много подходяща за Лео, за да отхвърли имиджа си, че излиза с жени само под 25-годишна възраст. Освен това да задоволи стремежа му за нова истинска връзка, подобно на тази с Камила Мароне, с която бе в любовни отношения близо 5 г. Двамата се разделиха миналото лято и след това актьорът бе свързван с куп красавици, включително с 27-годишния модел Джиджи Хадид.

Водещата Мая Джама пък имаше дълга романтична връзка с рапъра Стормзи. След това бе сгодена за баскетболната звезда Бен Симънс, но се разделиха през септември, след като осъзнали, че безбройните им ангажименти по света не позволяват да изградят семейство.

Леонардо ди Каприо обаче побърза да отрече, че имат любовна авантюра, което не е изненадващо, тъй като близки до актьора твърдят, че той все още излиза с Джиджи Хадид. Двамата се срещали, когато натоварените им графици позволяват, но двегодишната дъщеря на модела от друга връзка оставал неин основен приоритет, което допълнително усложнявало нещата. Така че дори да се е позабавлявал с английската тв водеща, оставал фокусиран върху отношенията си с Джиджи.

Самата Мая Джама отговори на публикациите, свързващи я с холивудската звезда, с видеа и снимки в социалните мрежи, на които е по бански и без грим. Изображенията бяха възприети двусмислено, още повече че се появиха в момент, в който актьорът трябваше да дава показания пред американски съд по дело, разкриващо шокиращи подробности за задкулисието на света на шоубизнеса. То е срещу бившия рапър Прас Мишел, обвинен за участие в заговор за източване на средства от държавен малайзийски фонд с цел облагодетелстване на известни личности и дори подпомогната кандидатпрезидентската кампания на Барак Обама през 2012 година.

Твърди се, че около 100 млн. долара са преведени чрез бившия член на хип-хоп групата “Фюджийс” от фонда към сметки в САЩ. Схемата била измислена от малайзийския бизнесмен Джо Лоу, който е в неизвестност. Разчитайки на внушително богатство, той

си осигурявал охолен живот с холивудски звезди

и се опитвал да влияе върху американската политика.

Джиджи Хадид се смята за истинското гадже на ди Каприо.
СНИМКА: Инстаграм/gigihadid
Джиджи Хадид се смята за истинското гадже на ди Каприо. СНИМКА: Инстаграм/gigihadid

До приятелство с Леонардо ди Каприо стига също чрез Прас Мишел. Актьорът и певецът се познават още от края на 90-те години. Така че, когато той му представя Джо Лоу като подходящ донор за неговата фондация, не се усъмнява в добрите му намерения.

Пред съда холивудската звезда разказа, че с бизнесмена се запознали на парти в Лас Вегас през 2010 г. Бил му представен като човек с много контакти в Абу Даби и Малайзия. Бързо станали приятели и участвал в някои от пищните партита, които организира по цял свят, често превозвайки звездните си гости със своя частен самолет. Едно от развлеченията им включвало летене до Австралия, за да бъде посрещната Нова година там, след което следва веднага връщане до Лас Вегас.

Леонардо ди Каприо свидетелства, че даренията на Джо Лоу към неговата фондация били проверени и не е открито нищо съмнително. След като предложил да финансира и лентата му “Вълкът от Уолстийт”, също изчакал да получи “зелена светлина” от своя екип и филмово студио. Той беше законен бизнесмен, който искаше да инвестира във филма, разказа пред съда актьорът. Холивудската звезда припомни разговор с Лоу, в който му признал, че възнамерява да даде голям принос за преизбирането на Обама за президент на САЩ. Говорил му за значителна сума, някъде от порядъка на 20-30 млн. долара, на което той казал: “Ауу, това са много пари”.

41-годишният бизнесмен е изправен пред обвинения за множество престъпления в Америка, включително за пране на пари. Още докато учи в Университета на Пенсилвания, се прочува със страстта си към шумните купони. За 20-ия си рожден ден наема клуб за 40 000 долара във Филаделфия за приятелите си. Според американската прокуратура след завършването си става мозък на схема за офшорното финансиране. Създава множество фиктивни компании и убеждава малайзийските банки да му заемат милиарди долари, благодарение на силните си връзки с политици в страната. Купува имоти в Ню Йорк, Лос Анджелис и Лондон, както и много произведения на изкуството и частни самолети.

Обича да подарява на звездните си приятели запомнящи се неща. На Леонардо ди Каприо например дава няколко скъпи платна, сред които картина на Пикасо за 3,2 млн. долара. Актьорът каза пред съда, че е върнал всички подаръци, след като се появяват информации, че може да са купени със заграбени от народа на Малайзия средства. Джо Лоу първоначално отрича всички обвинения и твърди, че той просто е вдъхновил малайзийските власти за създаването на фонда, а след това ги е подпомагал с информация в какви проекти да инвестират. След като обаче американското правосъдие са заема с него, напуска САЩ и се укрива някъде по света.

Към момента Леонардо ди Каприо не е обвиняем като част от заговора

за източване на фонда, въпреки че е възможно точно средства от него да са използвани за финансиране на “Вълкът от Уолстийт” през 2012 г. Намесването на актьора в тази финансова афера обаче, дори и само като свидетел, със сигурност е удар върху репутацията му. Затова вероятно гледа да парира в зародиш поне съобщенията за нова любовна афера, тъй като и бездруго има славата на човек, който си пада по млади гаджета за кратко време.