Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Боев
Емил Боев

"Ще бъде извършена и ДНК експертиза, за да потвърдим, че става дума за Емил Боев. По първоначален оглед не са констатирани следи от насилие". Това заяви говорителят на окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова и обясни, че тялото било сравнително добре съхранено. Самото езеро през по-голямата част било замръзнало, затова разследващите предполагат, че е изплувало чак на 60-ия ден.

Обикновено при удавяне трупът първо потъва и след определен период - изплувала, обикновено между 40 и 60-ия ден.

Тя и говорителят на зам. шефът на полицията в Перник Йордан Николов дават повече подробности как е загинал Емил Боев, който беше в неизвестност 62 дни. 

Тялото е било видяно вчера около 18,45 часа от мъж, който се е разхождал в района. Той е подал сигнала. Този периметър бил обхождан многократно, във вторник трябвало и водолази от Военноморските сили да направят оглед и на това езеро. 

Снощи около 22,30 часа са били уведомени близките на младежа, които също са потвърдили, че това е Емил. 

От нощта, в която той изчезнал, на камера се виждало, че се е движел, каза говорителят на окръжната прокуратура. Тя добави, че всеки момент ще започнат огледът и аутопсията. 

Младият мъж изчезна след празника "Сурва" в Перник в края на януари. В първите дни десетки хора се впуснаха да го търсят. За съжаление, безуспешно.

Късно снощи тяло изплува край пернишкия кв. "Бела вода". По-късно в дрехите беше открита личната карта на Емил. Татуировка също подсказа, че вероятно тялото е на младия мъж.

Албена Стоилова
Албена Стоилова