Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НИДАЛ АЛГАФАРИ
НИДАЛ АЛГАФАРИ

Протича невиждана акция от МВР за противодействие на търговията с избирателни гласове. Толкова арестувани, толкова задържани, толкова предупредени, че броейки, приблизително, колко гласове има в списъците на търгашите, се обезпокоявам, че може да няма въобще избирателна активност.

МВР си пишат актив, но са като Дон Кихот и вятърните мелници. Защо ли? Защото не търсят там, където е "Ситито" - Меката на тази търговия. Да хванеш няколко бабаита - лихвари е като да хванеш крадец на кокошка.

Същото е като се борят с наркотърговията. Залавят някой и друг дилър в полза на друг, рядко арестуват по високо поставен в йерархията и пак е в полза да друг, искащ територията на арестувания, но все не достигат до върховете.

Защо ли? Защото има зависимости в редиците на борещите се с незаконните търговии. Същото е с изборният алъш вериш. Предишен министър на вътрешните работи, насочван от най-висшият държавен чиновник, бе достатъчно искрен, че да го обявява публично. Спряха според думите им търговията и спечелиха пак тези, които уж са купували. Не помогна това, ами въведоха машинното гласуване и пак така стана, че спечелиха тези, които трябваше да пострадат. Инак написано, тези действия са част от предизборната кампания в която участват неправомерно неучастващите пряко в изборния процес.

Преценете вие, приятели, този ограмен държавен ресурс вложен в гонене на дивото, ако беше инвестиран в борбата с битовата престъпност, какви резултати можеше да даде? Със същият хъс, ако се бяха вторачили в наркотърговията, колко младежи можеше да са здрави и читави граждани на държавата ни? Колко жертви на дрогирани щяха да са със семействата си?

От фейсбук