Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

  • Брат й Константин Игнатов запечатва момент от престоя си в Арабското емирство
  • Анализът на снимката: Направена е в задната градина на къща с адрес в крайбрежния квартал Джумейра Лейк Тауърс

Разкрива ли селфи, направено от брата на Ружа Константин Игнатов в Дубай през февруари 2018 г., че тя е жива и се намира именно в Арабското емирство?

Подкастът на BBC, създаден специално за издирваната криптокралица, загатва, че снимката е едно от доказателствата, подкрепящи тази версия. В последния 11-и епизод, който бе пуснат на 22 октомври 2022 г. с име "Operation Satelitte", разследващите журналисти обясняват, че фотосът на един от най-близките й хора е нелепа грешка, даваща отговор на въпроса къде е издирваната бегълка от правосъдието. 

"24 часа" успя да открие снимката на Игнатов в един от социалните му профили. Точната й дата е 15 февруари 2018 г.

Информацията, разпространена днес в наши медии, че той е отбелязал като локация "България" всъщност е невярна. Страната ни е добавена единствено като хаштаг (#bulgaria - бел.ред.), а местоположението е "Dubai, UAE". Нещо повече - той празнува рожден ден, защото под публикацията валят честитки. Към нея добавя описание: "Тъкмо се събудих и вече получих повече от 200 съобщения. Вие луди хора (влюбена емотиконка). Режим "рожден ден" включен."

Какво още представя последната серия на подкаста за Ружа?

След като слиза от полета си с Ryanair на 25 октомври 2017 г., тя пътува до Солун. След няколко дни се връща в България. Според една от теориите Христофорос Аманатидис - Таки й е помогнал за организирането на безопасно преминаване с кола между двете страни.

Германската полиция, която се появява в централата на OneCoin в София през януари 2018 г. я убеждава, че родината й не е безопасното убежище. През следващите няколко месеца Игнатова е била забелязана многократно в Дубай: в луксозен търговски център, в ресторант и на частна яхта. Източници на Daily Mail казват, че по това време Ружа, която има разрешение за престой, живеела съвсем необезпокоявано в Дубай. В онзи момент била убедена, че дори германците или американците да знаят къде се намира, шансовете за екстрадиция са практически нулеви.

Според разследващите журналисти снимка в Instagram на брат й от началото на 2018 г. е предпоставка за това, че тя се крие в тайно имение в Дубай. Репортерите започват да търсят мястото с помощта на Google Maps и Google Images. Анализът на селфито показа, че то е направено в задната градина на къща с адрес в крайбрежния квартал Джумейра Лейк Тауърс в Дубай. Това потвърждава и слуха, че Игнатова има луксозен дом в града в частен комплекс, подкрепен от документи за собственост, които са изтекли в Dark Web. По-късно в съда, брат ѝ също споменава "имение в Дубай“, което струва около 10 млн. евро.