Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Надежда Нейнски – бивш външен министър и бивш посланик на България 
Кадър: Нова нюз
Надежда Нейнски – бивш външен министър и бивш посланик на България Кадър: Нова нюз

Това са едни от най-исторически важните избори, които предстоят”. Това заяви Надежда Нейнски – бивш външен министър и бивш посланик на България в Турция в предаването „Твоят ден” по " Нова нюз".

„На тези избори се поставя на карта геополитическата карта на България. Завъртането на рулетката, невъзможност за съставяне на стабилно мнозинство, би поставило на карта много от изборите, които България е направила до този момент”, каза Нейнски.

Помолена да коментира изказването на президента Румен Радев, че страната ни няма да даде оръжие на Украйна, докато на власт е служебното правителство, тя каза, че за нея това не е изненада.

„Моят логичен въпрос е: Как точно си представя мира. Тезата „аз съм за мир” звучи примамливо, няма политик, който е за войната, но си представя мира по различен начин”, каза Нейнски.

По думите й мирът, който си представя Путин, е признаване на анексираните – т.е. завзетите от руската армия територии, капитулация на Украйна и от там нататък, разбира се, възстановяване на зоните на влияние с Русия.

„Не можем да знаем какво е в ума на руския президент и ако следим неговите действия през последните години, бихме казали, че следват един ясно начертан план. Затова изказването на българския президент, влизайки изцяло в унисон с интересите на Русия, за мен това е възмутително поведение. Затова казвам, че на тези избори залогът е много голям – ако в България не се състави стабилно евроатлантическо мнозинство, ще продължим да имаме служебни правителства, назначени от президента Радев, който очевидно има интереси в подкрепа на Русия”, каза бившият външен министър.