Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Диана Димитрова съобщи във фейсбук профила си, че няма да има разследване. СНИМКИ: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА ДИАНА ДИМИТРОВА ВЪВ ФЕЙСБУК
Диана Димитрова съобщи във фейсбук профила си, че няма да има разследване. СНИМКИ: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА ДИАНА ДИМИТРОВА ВЪВ ФЕЙСБУК

Диана Димитрова не е бита, а е била бутната от Юлиан Вергов в закачалките с дрехи. Това е станало пред очите на отговорничката за костюмите Велина Павлова, става ясно от постановлението на прокуратурата за отказ да разследва случая.

Документът беше качен във фейсбук от актрисата. Преди 3 месеца Димитрова публикува няколко снимки, на които се виждаха насинените ѝ очи и травми по рамото. Тогава тя написа, че не е подала сигнал след случката, но не каза кога е била тя. От постановлението, което е с дата 1 март, се разбира, че става дума за 14 ноември 2017 г. Тогава Димитрова и Вергов снимали сериала “Откраднат живот”. В обясненията си пред разследващите Димитрова твърдяла, че е имала интимна връзка с актьора. Той отрича, казва, че били в приятелски отношения.  

Снимката на Диана Димитрова с насиненото око
Снимката на Диана Димитрова с насиненото око

Ден преди сцената разбрал, че Димитрова е близка с дъщеря му, тогава още непълнолетна. Пишели си в социалните мрежи. Вергов посочва, че на 14 ноември казал на Димитрова, че не желае повече да поддържат приятелски отношения и комуникацията им вече ще е само служебна. 

Според Димитрова тя поискала да говори с Вергов след телефонен скандал от предната вечер. Той я сграбчил, вдигнал я, а тя паднала. Тогава той започнал да я рита в лицето. През цялото време псувал, казала пред разследващите Димитрова. Твърдяла, че тогава били сами в гримьорната. Двама души я заварили набита, а продуцентът Евтим Милошев я убедил да не подава сигнал, е версията на Димитрова. Раните третирала с крем.

Версията на Вергов е, че след като казал на Димитрова да спре да комуникира с дъщеря му, тръгнал сам да излиза от гардеробната. Тогава Диана го последвала. Акьорът признава, че бутнал Димитрова, но не и че я е удрял и ритал.

“От изключителна важност в конкретния казус се явяват показанията на Велина Павлова”, пише в постановлението на прокуратурата за отказ от образуване на разследване. От него става ясно, че Павлова, която е художник-костюми, присъствала на сцената и видяла Вергов да бута Димитрова, а актрисата, която се изявява и като художничка, да пада върху закачалка. Веднага след това Вергов излязъл, а Павлова отишла да помага на Диана. Още тогава много се изненадала защо Димитрова твърди, че е била ритана. Дори изтъкнала, че това не е вярно и че е видяла абсолютно всичко.

По проверката дори е правена експертиза на снимките, качени от Димитрова. На тях се виждаха няколко синини. Съдебният лекар е заключил, че може да са получени от ритници, но тъй като няма медицински документи, не може да се определи дали наистина са станали тогава, когато твърди актрисата.

Понеже са минали над 3 години, прокурорът прекратява разследването. Посочва, че ако се приеме, че Вергов е извършител на престъплението, то Димитрова е трябвало да търси съда, за да се започне дело.

“Как така в гардеробна, дълга 3 метра “има” свидетел жена и тя не прави нищо от елементарна човешка позиция и реакция”, попита Димитрова в поста във фейсбук, с който качи решението. “Как така вече има доказателство, че снимките са автентични и че това не е грим според експертите, и как така “проверката” се прекратява?”, написа още тя. Димитрова може да обжалва постановлението.