Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

29-годишен мъж от търновското село Пчелище смля от бой бившата си приятелка и увисна на въжето на чардака на къщата й, като преди това сам подаде сигнал на тел. 112. Драмата се разиграла в нощта срещу неделя. Жената е с опасност за живота във Великотърновската болница, казаха от полицията.

Жертвата, била разведена учителка, която си купила къща в Пчелище преди около година. С местния младеж имали кратка връзка преди време, но се разделили, сочат първоначалните данни от разследването. По неизвестни причини около 21.30 ч. в съботната вечер той отишъл в дома на бившата си приятелка. Там вероятно между двамата избухнал конфликт. Мъжът се нахвърлил върху 39-годишната жена и започнал да и нанася удари с брутална жестокост. Удрял я многократно, в резултат на което тя е с тежки фрактури по лицевата част на черепа. Жената припаднала, а той помислил, че я е убил. В 23:30 ч. сам подал сигнал на телефон 112 за извършеното. Докато на място пристигнат екипи на полицията и Спешна помощ, сложил край на живота си.

Медиците открили жената в безпомощно състояние и незабавно я откарали в Спешно отделение на областната болницав Търново. Пациентката е приета в тежко състояние, неконтактна е и е настанена в отделението по неврохирургия.

"Тя от скоро живее тук, дори не съм запозната, че е имала отношения с това момче. Имаме страшно много нови собственици, които не са регистрирани и даже не ги познавам", каза пред "24 часа" кметицата на Пчелище Гица Лазарова. Доколкото била запозната, пребитата имала голям син от предишен брак.

Хората в селото недоумяват какво е предизвикало агресията. Младият им съселянин бил много работлив и нямал криминални прояви. "Много свястно момче, от много добро семейство, нищо лошо не може да се каже за него", коментират местните. Самоубиецът имал трима братя и две сестри и заедно с единия си брат работел в строителството.

Случаят се разследва, образувано е досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура.