Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БОЖИДАР БОЖАНОВ
БОЖИДАР БОЖАНОВ

Да, стикерите и синият талон все още са тук. От 2 години Демократична България внасяме законопроекти за тяхното отпадане, но все дневният ред не стига до тях.

Те са от онези неща, които хем не изглеждат важни (и хората ще кажат "това ли е най-важното" ако стигнем до гласуване), хем са толкова очевидни и разбираеми, че като не отпадат, чуваме очакваната критика "айде де, още ли не са отпаднали".

В Закона за движението по пътищата сме предложили и други изменения, като е-връчване на фишове, повече фокус върху рецидивисти, отпадане на нуждата от смяна на книжка при смяна на адрес. И в следващия парламент ще внесем отново целия този пакет, с разбирането че "не е най-важното", но е подобрение. Затова и втората комисия (след "електронно управление") на която бях член, беше транспортната.

В законите има стотици малки неща за оправяне, които не са най-приоритетни, но пък поне са консенсусни и при добра организация и стабилен парламент могат да бъдат приети. Вкл. отпадането на стикери и син талон.

От фейсбук