Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полиция СНИМКА: Йордан Симеонов
Полиция СНИМКА: Йордан Симеонов

Врачанската прокуратурата и полицията представиха на брифинг днес подробности за обира на инкасо автомобила на охранителна фирма в града тази сутрин. Откраднатата сума е около 400 000 лева, които са собственост на различни врачански фирми, съобщи окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Инкасо автомобилът паркирал около 10.45 часа на паркинга на хипермаркет Лидл до автогарата във Враца. И двамата охранители слезли от колата и влезли в магазина за извършване на инкасовата дейност. Когато охранителите излезли, веднага видели, че ключалката на страничната врата на автомобила е разбита, а съхраняваните от другите фирми пари липсвали.
Охранителите първо се обадили на отговорника си, който отишъл на място, а след това той съобщил в полицията за обира. Униформените веднага отишли на място, а подвижни екипи завардили всички изходи на града.

От полицията във Враца съобщиха, че на паркинга пред хипермаркета няма камера, но свидетели видели съмнително лице, което се издирва. Разследват се множество версии, като не е ясно колко са били извършителите и само се предполага, че са се измъкнали с кола.

От полицията уточниха, че двамата охранители са нарушили правилата, защото единият от тях задължително трябвало да остане в колата с парите. Според правилата обикновено остава шофьорът на инкасо автомобила и не трябва да изключва двигателя. .