Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков
Снимка: Радио Китай.
Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков Снимка: Радио Китай.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази днес несъгласие с мнението на китайския външен министър Цин Ган, че кризата в Украйна се ръководи от невидима ръка, и заяви, че това е ръката на САЩ, които не искат военният конфликт в Украйна да приключи, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Тук вероятно може да не се съгласим с нашите китайски другари", каза Песков на пресконференция, коментирайки изявлението на китайския външен министър. Говорителят на Кремъл уточни, че се шегува.

"Знаете ли каква е шегата? Защото това не е невидима ръка, това е видима ръка. Това е ръката на САЩ, това е ръката на Вашингтон. Вашингтон не иска тази война да приключи, Вашингтон иска и ще направи всичко, за да продължи тази война. Това е видима ръка", заяви Песков.

Говорителят на Кремъл каза още, че Русия не вижда предпоставки за "какъвто и да било мирен преход" в ситуацията в Украйна, затова продължава да "се стреми да изпълни своите задачи и да постигне целите си чрез по-нататъшното провеждане на специалната военна операция".