Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгени Будинов СНИМКА: Фейсбук/ Официален профил
Евгени Будинов СНИМКА: Фейсбук/ Официален профил

Вие, г-н Морфов, отворихте кутията на Пандора и вкарахте политиката в Народния театър, пише актьорът

"Морфов си измисля, украсява и лъже, а после нагло говори за морал", това написа българският актьор Евгени Будинов в личния си Фейсбук профил. 

Скандалът в Народния театър "Иван Вазов" се разраства, след като директорът на театъра освободи режисьора Александър Морфов и PR-a Велислава Кръстева. Това предизвика недоволство сред актьорите от театъра, които излязоха на протест в подкрепа на уволнения Морфов. 

Евгени Будинов коментира участието на Александър Морфов в предаване по bTV и нарече казаното "лъжи и обиди по мой адрес". 

"Мислех, че темата вече е приключена, но се чувствам длъжен да кажа някои истини и да се опитам да изчистя името си. Да предаваш своя неистинна версия на частен разговор не е мъжко, не е пичовско, не е джентълменско, не е етично. Не знам морално ли е", пише още Будинов. 

"Г-н Морфов може ли да докаже неговата версия на частния ни телефонен разговор, с който ме "освободи" от представлението "Хъшове"? Аз знам отговора-не може. Не може, защото знам истината, а тя е съвсем друга от това, което разказва той. Защото той си измисля, украсява и лъже, а после най-нагло говори за морал! Аз разбирам морала главно като стъпил на християнските ценности", написа във Фейсбук профила си актьорът. 

Преди месец в социалните мрежи изтече запис от репетиция на представлението "Хъшове" с режисьор Александър Морфов. В записа Морфов нарича Будинов "гербаджийски боклук, който изхвърлихме от представлението". 

"Не може човек с тези разбирания и тази позиция в живота да е част от нашето представление", обяснява режисьорът в записа, аргументирайки своето решение да отстрани Будинов от “Хъшове”.

Актьорът Евгени Будинов е член на политическа партия ГЕРБ. Той определи отстраняването си от "Хъшове" като дискриминация спрямо него. 

"Г-н Морфов, не знам дали някога сте били жертва на дискриминация и дали знаете какво е това чувство. Дискриминацията е отнемане на свободата на даден човек, защото е различен от теб. Тъмнокож, евреин, с различна сексуалност, народност, ако има различни политически убеждения (например е от ГЕРБ, а ти от ПП или ДБ)", пише той в публикацията си. 

Актьорът смята, че отношението на Морфов към него се е влошило, когато той станал депутат от ГЕРБ. 

"Щом съм различен от теб, това не значи, че не може да работим заедно и да си общуваме нормално. Поне така мисля аз! Всеки човек е свободен да избира - каква религия да изповядва, каква сексуалност да има, коя партия да подкрепя и т.н.

Сам знаеш - ако нямаме свобода остава ни единствено...смърт! Благодарим ти за шанса - и дадения, и отнетия, за уроците, за примерите - и добрите, и лошите. И най-вече за това, което си в цялата ти сложност, защото аз те приемам точно такъв какъвто си. Но да махнеш актьор от твой спектакъл, в който свободата е квинтесенцията на фабулата, защото има различни убеждения от твоите - това е дискриминация!", пише Будинов. 

"Вие, г-н Морфов, отворихте кутията на Пандора и вкарахте политиката в Народния театър. Вие! Време е да се сложи край на всичко това", заяви Евгени Будинов. 

"А сега малко хумор за финал. Предлагам да бъде направен национален референдум дали да бъде освободен Александър Морфов от длъжността "гладен", пардон, главен режисьор на Народния театър? Главен режисьор, който вече 7 месеца не е поставил нито едно ново представление, но пък забърка много скандали", завърши той.