Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джо Байдън и Володимир Зеленски на изненадваща визита в Киев Снимка: Twitter/@bayraktar_1love
Джо Байдън и Володимир Зеленски на изненадваща визита в Киев Снимка: Twitter/@bayraktar_1love

По време на изненадващото посещение на американския президент Джо Байдън в Украйна стана ясно, че той лесно е могъл да стане жертва на удар от руски хиперзвукови ракети "Кинжал".

Поразяването на Байдън щяло да отнеме само 100 секунди. Руските изтребители МиГ-31К, които са носители на хиперзвуковите ракети, вече били във въздуха, а благодарение на прякото предаване от Киев установяването на точните координати на удара нямало да представлява пречка.

По време на пребиваването на американския президент в Киев на територията на Украйна е обявено мащабно въздушно нападение. Беларуските информационни служби съобщиха, че това се дължи именно на изтребителите МиГ-31К, засечени в небето.

И въпреки че е неизвестно дали руските изтребители са били във въздуха заедно с ракетите, това се превърна в изключително сериозно предизвикателство за Байдън, тъй като никакво укритие не би могло да спаси живота му при пряко попадение на руска хиперзвукова ракета "Кинжал".

Малко по-рано стана ясно, че Вашингтон все пак е предупредил Москва за посещението на Байдън в Киев, за да сведе до минимум рисковете от война между САЩ и Русия. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви, че Байдън е получил гаранция, че посещението му в Украйна ще бъде безопасно, предаде AVIA.PRO.