Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мартин Димитров КАДЪР: NOVA NEWS
Мартин Димитров КАДЪР: NOVA NEWS

„Промените, които направи ЦИК са скандални. Хартиените бюлетини се броят една по една. Въведе се и разписките от машините да не се броят машинно, а също една по една. Иначе казано, няма машинно гласуване. Това, което бе направено, е да няма записано в протокола колко са гласували хартиено и колко машинно, а ще бъде общо число, което може да доведе до злоупотреби. Няма да има никакъв начин да се направи проверка“, това каза Мартин Димитров от „Демократична България“ пред NOVA NEWS. Той допълни, че това се прави нарочно.

Политикът коментира защо се провали влизането на България в еврозоната. „ГЕРБ, ДПС, БСП и „Възраждане“ целенасочено провалиха датата 1 януари 2024 г. От тези партии провалиха заседанието на Икономическата комисия, като не дойдоха“, заяви Димитров. Заради ДБ няма неприет законопроект, каза той.

Димитров анализира и инфлацията в страната. По негови думи има само една институция, която може да защити конкуренцията и това е КЗК. „За съжаление КЗК е тотално неефективна“, допълни той. Димитров каза, че комисията може да санкционира търговците. Той допълни: "В години, в които данъчните власти на направили хиляди проверки на място, КЗК има нула проверки на място. Как ще хванеш когото и да било в нарушение."