Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РУМЕН ГЕЧЕВ
РУМЕН ГЕЧЕВ

"На 50-ия Конгреса на БСП имаше опит за атентат срещу партията". Това заяви в предаването "Политически НЕкоректно" Румен Гечев от БСП и уточни:

"Целта беше да се осуети и провали конгресът преди изборите и да се предизвика, ако е възможно, свалянето на председателя Корнелия Нинова. Каква ще е тази партия, която ще допусне 5-6 седмици преди избори да се смени нейният председател. Как ще се регистрира и кой ще води преговори от името на такава партия, с какъв политически потенциал зад гърба си? Затова казвам, че това е опит за атентат срещу БСП".

По думите на Гечев Кирил Добрев е правил бизнес с ГЕРБ:

"Сключване на договори под чадъра на политическия опонент е задкулисна дружба. Никой не може да ни убеди, че политическият ти опонент ще сключва договори с твоите областни управители или с твоите кметове, или с фирми, които ти контролираш".

Изключването на партийни членове е заради нарушаването на Устава на партията, подчерта той:

"Същите членове на т.нар. опозиция в БСП не само че не помагаха на предишните избори за партията, те не залепиха един плакат, бойкотираха създаването на листата и работеха за други партии. Сега те спокойно могат да си работят за другите, както правеха досега".

Трябва да се внимава повече при подбора на хората, каза Румен Гечев във връзка с изключването на евродепутата Петър Витанов от БСП.

Според него шумът, който се вдигна на Конгреса ще повлияе на избирателите на БСП, особено на колебаещите се.

Румен Гечев коментира допълването на списъка със санкционирани българи по "Магнитски":

"Ако сигналите бъдат проверени и съгласно българската Конституция съдебната ни система реши, че някой е виновен, дискусията дали да носят отговорност, или - не, се прекратява. Но тук има смущаващи неща. Откъде накъде САЩ ще бъдат някаква държава над останалите. Някакъв закон "Магнитски" от САЩ ще определя кой е виновен, кой е корумпиран. Ако имаха доказателства, защо не ги публикуват? Да покажат информация и ако това е вярно, отговорността трябва да се понесе и тя ще бъде много тежка".