Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЛИЯНА ПАНДЕЛИЕВА
ЛИЯНА ПАНДЕЛИЕВА

Нито един любител на зимните спортове не заслужава това! Как да говорим за масова култура, за вдъхновение към спорта, когато системата предполага терор! Това е кошмар, в това няма грам удоволствие!

За последните два дни първо от новините научихме за масови протести в Благоевград заради затваряне на спортни зали, вчера в спортна зала в Плевен паднала част от тавана, но за щастие през нощта.

И защо в Благоевград ги затварят? Защото хората на добра воля направили ремонти и преустройства, които не били документално одобрени. Ами как да бъдат одобрени, когато администрацията си лежи нали знаете на какво! И хората или трябва да извадят пари от джоба си и да решат проблемите или всичко спира с няколко репортажа, но общините отново нехаят.

Ако нищо не предприемеш - всичко спира, щото не става за ползване. Ако предприемеш - бумащина те спира на всяка стъпка и то от служители, които очакват лична финансова стимулация. Ако го направиш сам те спират, защото нямаш строително разрешение.

Не, не - това не Параграф 22! Това е българска реалност на фона на 240 кухи дрънкащи кречетала!

От всички безумия, които чуваме политиците да бълват по студията; от безумната им гордост, че при бурното навлизане на дигиталните технологии, те ще дадат близо 100 милиона лева за хартиени учебници, някой чу ли и от един от "знаещите" как да ни управляват нещо реално, което да е проект за здравето на децата - не с нови лекараства, не с кухо финансиране на физически изпразнени общински болници, а нещо за инвестицията в здраве чрез движение и спорт? Някой чу ли за програма за семейно спортуване?

Предлагам същите чучела да застанат на тази опашка и да му дръпнат един спор за изпращането на оръжия за Украйна.

Някой чу ли кога започва възстановяването на Драгалевския лифт и за каква сума? Някой чу ли за възраждането на ските на Витоша?

Мога да задам още сто подобни въпроса и какво от това?!

В същото време в Австрия разгледах ски за обучение на слепи скиори (бяха оставени празни и можах да разгледам конструкцията отблизо), там съществува възможност много възрастни хора да се качват на шейна-ска и водени от инструктор да "карат" редом с внуците и правнуците. Да - там държавата стои зад хората и тяхното истинско здраве!

Само погледнете колко малки деца са на тази опашка! Да - желанието е факт, но наказанието е гарантирано.

Срамно е, безобразно е!

От фейсбук