Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Анастасия Стойчева Кадър: БНТ
Анастасия Стойчева Кадър: БНТ

В по-голямата част на страната ще има снежна покривка. В централните и източните райони ще надхвърля 10 см, прогнозира Стойчева

Температурите все още са високи. Дори в по-ниските върхове на Родопите са положителни. В предната част сме на дълбок циклон и оставаме в топлата му част. И днес температурите ще са по-високи. Това заяви синоптикът Анастасия Стойчева в предаването "Денят започва" по БНТ. 

От утре започва понижение на температурите. Циклонът ще продължи да носи валежи. В западната част на Балканите ще има значителни валежи от дъжд. С понижението на температурите, дъждът ще премине в сняг. До края на седмицата ще вали сняг в цяла България.

В по-голямата част на страната ще има снежна покривка. В централните и източните райони ще надхвърля 10 см. Най-голяма е вероятността за валежи от сняг в петък. Най-късно ще преминат валежите от дъжд в сняг в Черноморието. Този средиземноморски циклон ще се изнесе през южните райони на Балканите в края на седмица. 

Още днес в Родопите ще има значително количество валежи. Вероятността да останем в този циклон до края на месеца е много голяма. Предстои ни една по-скоро зимна седмица. В петък ще бъде един по-скоро снежен ден. 

Последните дни от седмицата ще имаме температури около и под нулата. В края на януари и началото на февруари ще имаме минимални температури от -10 градуса. 

Февруари ще започне с ниски температури, вървим към истинската зима.