Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Християн Пендиков
Християн Пендиков

30 дни арест за заподозрения за нападението на Християн Пендиков, предаде БГНЕС. Решението е взето от съда в Охрид и по искане на компетентния прокурор, който е внесъл предложение за определяне на мярка за неотклонение на 24-годишния Илия Спасески от Охрид, заподозрян в престъпление тежка телесна повреда. Все още се водят процесуални действия за другите двама, присъствали на място. Делегацията на ЕК в Скопие поиска от властите да разследват случая.

Пендиков, който е секретар на българския клуб "Цар Борис III" в Охрид, бе транспортиран с българския правителствен самолет "Фалкон" за лечение във Военномедицинска академия в София.

Секретарят на Българския клуб в Охрид Христиан Пендиков бе нападнат на 19-ти януари вечерта в гръб от Илия Спасески и още двама души пред заведението "Тино". Преди да напусне бара той е бил обиждан и провокиран.

Нападателят Илия Спасески, който нанесе в гръб поредица от жестоки удари на Пендиков, е професионален състезател по жиу жицу. Той е член на клуба по карате в Охрид „Кун-су-то“. Спасески участва в професионални състезания и е носител на множество награди от тях.

От ударите Пендиков получи наранявания в областта на прешлените, ребрата и челюстта. Предстоят му операции.