Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Свиленски СНИМКА: Велислав Николов
Георги Свиленски СНИМКА: Велислав Николов

Защо президентът Румен Радев отлага връщането на мандата и го отлага от понеделник за вторник. Този въпрос повдигна зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски в предаването "Панорама" по БНТ.

Още от получаването на мандат ние заявихме, че ще направим усилия и ще поканим всички парламентарни групи по ясни четири приоритета, с първи въпрос искат ли да има правителство, разказа Свиленски.

Стана ясно, че няма подкрепа за такова правителство и за работещ редовен парламент. От там нататък БСП няма защо да държи мандата. Достатъчно го бави президента - четири месеца бави мандата, каза още Свиленски.

Той обаче е недоволен, че президента отново бави процедурите, този път по връщане на мандата. БСП пожелаха да го върнат в понеделник, но Румен Радев им насрочи ден вторник. Свиленски дори попита: президентството не работи ли в събота и неделя?

Свиленски отрече партиите, дошли на днешната лидерска среща, организирана от БСП, да са мнозинството в следващия 49-и парламент. Става въпрос за БСП, ГЕРБ-СДС, ДПС и "Български възход".

Това не е мандат на БСП, това е мандат на парламента, каза още той.

Като кризисен пиар на Кирил Петков Свиленски обяви публикацията на вестник "Ди велт", в която се разказва как правителството на "Промяната" е запасявало Украйна.

Забележете кога излиза тази тема - винаги, когато третият мандат е в БСП. Изведнъж когато Нинова взе мандата, казахме, че даваме оръжия на Украйна, каза зам.-председателят на парламентарната група на левицата.

Той обясни, че единственият начин да се предотврати български оръжия да се препродават на Украйна, е да се затворят предприятията. И отново заяви, че нито един патрон не е отишъл там.