Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГЕРБ имат партийно решение да не подкрепят правителство с мандат на БСП
ГЕРБ имат партийно решение да не подкрепят правителство с мандат на БСП

ДПС, ГЕРБ и БСП трябва да намерят общ език в името на съставянето на правителство в този или следващ парламент. Това обясни Нидал Алгафари в ефира на Би Ти Ви.

Тези три партии - ДПС, ГЕРБ и БСП би трябвало да намерят някакъв начин в името на някаква държавност и нормализирането на живота в България, да намерят общ език, смята Алгафари.

На практика няма никакви шансове за съставяне на правителство. Обявиха го много ясно ГЕРБ, че са взели някакво решение на техен конгрес, каза Алгафари. Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се е съгласил да разговаря с Нинова, за да продължи да разделя останалите партии и да вземе повече депутати в следващия парламент.

Според Арман Бабикян на следващите избори партиите ще свалят резултата си.

"Демократична България" също може да се брои за системна партия според него, макар ѝ несигурността ѝ на изборите дали ще мине границата от 4%. Затова той смята, че е нужно обединение между ДБ и ПП - за да има по-малко партии в парламента, което ще улесни ситуацията, макар и да не се очаква да им донесе повече депутати.

Имиджът им ще е много трудно да го измият, защото тези преводи са правени от Русия към тях и от тях към "Хисбула" ще останат в полезрението на целия Европейски съюз, каза още Алгафари.