Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антони Тренчев като депутат
Антони Тренчев като депутат

Собственици на Nexo, която се разследва от прокуратурата и ДАНС за пране на пари на руски граждани, санкционирани от САЩ и ЕС, не са в България, твърдят източници от службите. Акцията на ДАНС и прокуратурата  започна днес сутринта, претърсени бяха над 15 адреса. Клиент на платформата бил и човек, за когото официално е обявено, че финансира терористични актове.

 Разследва се организирана престъпна група за пране на пари, данъчни престъпления, престъпления, свързани с предоставяне на банкова дейност без лиценз, както и компютърни измами, съобщи по-рано днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева. 

Съосновател и директор на няколко Nexo дружествата и тяхно лице е бившият депутат от Реформаторския блок Антони Тренчев. Директор на Nexo bank пък е Коста Кънчев. 

Съмненията са, че именно те отдавна не са в България или в страни от Европейския съюз. Разследващите разполагали с данни, че са станали граждани на Обединените арабски емирства чрез инвестиции. Те закупили имоти за милиони. Със сигурност сред тях бил Антони Тренчев.