Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Марта Вачкова
Марта Вачкова

Марта Вачкова с поклон пред лекарите в Световния ден на думата “благодаря”

Бих благодарила на всички лекари. Когато си млад, някак мислиш, че винаги здравето ще е с теб, а сега няколко пъти имах нужда от помощ и това е чудесен повод пак да кажа благодаря на всички лекари.

Поводът за Марта Вачкова и нейните топли думи е Световният ден на думата “благодаря” днес, предложен за отбелязване през 1994 г. от американеца Ейдриън Сиукс Купърсмит.

Христо Кидиков
Христо Кидиков

Впрочем не само днес, а през последните години Вачкова много си мисли за медицинските работници, за техния труд и за това колко са важни. Но благодари и на всички свои приятели, защото “да си успешен в професията, можеш и без да печелиш много пари, и без да имаш любов, но без приятели не можеш”.

На нея пък най-често ѝ благодарят за това, че ги е усмихнала и че им е оправила настроението.

Ако може всеки ден да е Ден на благодаря. Това е вълшебна дума, която усмихва всеки човек и когато я казва, и когато я чува, казва актрисата.

Според Шкумбата обаче тази дума сякаш е забравена. Мислено комикът благодари на родителите си, заради които е на този свят, на баба си и дядо си за това, че са го научили на “мъдри думички”, които помни и до днес, както и на съпругата си, която “все още го търпи”.

“Аз ги споменавам сега, но като се прибера, няма да им благодаря, това е лошото”, признава той. Не казвал често “благодаря”, но ето, като се прибере тази вечер, ще се обърне към съпругата и синовете си с “благодаря, че ви има”, защото семейството е важно. Шкумбата благодари още и за това, че у нас няма война, но за сметка на това не благодари на хората в парламента.

С “благодаря” към публиката завършва и всеки негов спектакъл. Така една възрастна жена в Трявна след представлението му казала: “Благодаря ти, Шкумба, че не напусна държавата и че час и половина се смях, забравих за цените на тока и дървата и си тръгнах, заредена с усмивка”.

Шкумбата отново ще благодари на публиката на 23 януари в Нов театър в НДК, когато заедно с Данчо Колев ще изиграят комедийния си спектакъл “Скръбна вест”.

Любимият изпълнител Христо Кидиков благодари най-вече на родителите си, които са повярвали в него. Спомня си как баща му е купил цигулка, а после и пиано, след като разбрал, че синът му иска да се занимава с музика, въпреки че нямали много възможности. Признателен е и на публиката, защото за един артист това е най-безценният подарък.

Така си спомня как изнасял концерт с 39-40 градуса температура, но заради публиката забравя за болестта. На друг свой спектакъл в Карнобат обаче бил в перфектна форма, но получавал единствено освиркване. Чак после разбрал, че зрителите така изразявали адмирации и дори искали още да пее.

Според него да казваш “благодаря”, е въпрос на възпитание и трябва да се прави и при най-малкия жест. “На мен ми благодарят за това, че съм много весел”, казва той.