Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Иванов в Пловдив. Снимка и видео: Авторът
Христо Иванов в Пловдив. Снимка и видео: Авторът

Днес ще проверим в Пловдив борбата с корупцията и ограничаването на руското влияние, каза лидерът на ДБ

Готов ли сте да предложите кабинет начело със себе си, ако третият мандат бъде връчен на "Демократична България". Този въпрос зададе "24 часа" на Христо Иванов, който е в Пловдив на извънредната сесия за панаира.

"Бих призовал за сериозно отношение. Ясно е, че който и да получи третия мандат, ще трябва да стъпи на формулата, която се формира в рамките на първите два. Изобщо не говорим за коалиция, участие на министри и на лидери в кабинета, за да не се превръща в арена на противопоставяне, ако изобщо има шанс да се случи", отговори той.

И повтори, че биха подкрепили кабинет само при ясни ангажименти за конституционна реформа на прокуратурата, борба с корупцията и ограничаване на руското влияние у нас.

"И понеже на Борисов не му е изгодно да се произнесе по тези тези, почва с кьорфишеци и уйдурми. Ще номинира премиери от други партии при невръчен трети мандат. Това е опит да измести темата", допълни Иванов. И зададе въпроса: "Готова ли е българската политическа класа да премине към съществуване без договорки и коалиции, но да върви към ограничаване на руското влияние и корупцията. И днес това ще го проверим в Пловдив".