Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петко Симеонов
Петко Симеонов

3 януари 2022 г. ·

Русия открито желаела да бъдем в нейната сфера на влияние. Путин поставял въпроса пред Байдън! То е изречено под формата: НАТО да се върнел в границите от 1997 година! На 10 януари, сиреч след седмица, САЩ и Русия ще обсъждат това. И това!

Не крия, че подкрепям принадлежността на България към Западна Европа, респективно ЕС и НАТО, без да смятам, че трябва за се подценяват отношенията с Русия и Китай. Нито пък, че трябва да бъдем послушковците в ЕС и НАТО и да играем ролята на бавноразвиващи се.

Та на темата! Договореностите между САЩ и Русия нямат никакво значение за нашия избор! Ако ние твърдо подкрепяме европейската си принадлежност, далеч не само чрез членството си в НАТО и ЕС, няма сила, която би могла да го промени. Това решение на практика вече взеха около 2 милиона българи, които работят и живеят на Запад. Такъв е избора на нашите деца. Техният избор е наш!

Няма никакво значение какви супер звукови ракети имала Русия, няма никакво значение, че Китай ще бъде супер силата в Света само след няколко години, няма значение къде е Силата! Неделима част сме от Европа! В случая и ЕС и НАТО, докато те съществуват! Това е положението.

*От фейсбук!