Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Военен дрон "Шахед" СНИМКА: frontierindia
Военен дрон "Шахед" СНИМКА: frontierindia

Само за два дни от началото на 2023 г. украинците свалили повече от 80 дрона, твърди президентът им

Русия планира продължителна кампания от атаки с ирански дронове, за да „изтощи“ Украйна. Това е заявил украинският президент Володимир Зеленски в традиционното си вечерно обръщение, съобщава БНР.  "Имаме информация, че Русия планира продължителна атака с дронове "Шахид". Тя вероятно разчита на изтощението. Да изтощи нашите хора, нашата противовъздушна отбрана, нашата енергетика", твърди Зеленски.

Украинският президент е категоричен, че страната му трябва да направи всичко, така че "тази цел на терористите да се провали, както всичките им останали". Зеленски е призовал към мобилизация на въздушната охрана на Украйна. "Само за два дни от началото на годината свалените ирански дронове, използвани за атаки от Русия, са над 80", твърди той.

Вчера въздушна тревога беше обявена в Харковска и Днепропетровска област в Украйна. В същото време руските военни съобщават за два свалени дрона, които приближавали пристанищния град Севастопол на Кримския полуостров. Там се намира руският черноморски флот, който вече няколко пъти е бил обект на атака от украински дронове.